Uradujúci majster Slovenska v príprave kávy radí…
NEOOCHUTNAŤ kávu z GORIFFEE
je ako prejsť okolo vôňe čerstvo upečených koláčov a nedať si ani kúsok…
Ako prvé je veľmi dôležité odkiaľ kávu kupujeme a kedy bola pražená. Čerstvosť dokáže veľmi ovplyvniť výslednú chuť. Pri domácej príprave kávy je dobré si pozrieť nejaké základné recepty, ktorých je na internete mnoho. S receptami sa dá, samozrejme, hrať a upravovať ich podľa toho, čo komu chutí.
Najjednoduchšia je príprava cez V60tku, automatický kávovar, nespresso kávovar, instantná príprava a tak ďalej… Ak by ste si totiž chceli pripraviť doma kvalitné espresso, museli by ste do stroja investovať pár euro navyše, čo môže byť aj tošku viac a je to náročnejšie na údržbu, preto sú na doma lepšou voľbou alternatívy. Takáto príprava kávy zaberie pár minút a výsledok naozaj stojí za to.
Určite je dobré si zadovážiť aj vlastný mlynček či už ručný, alebo elektrický. Čerstvo namletá káva má omnoho viac chutí a vôní než už tá vopred namletá. A výsledok v chuti je neporovnateľný. Za tých pár minút krútenia s mlynčekom to naozaj stojí.
Kde si teda zadovážiť kávičku teda presnejšie výberovú kávičku? Najlepšie je nakupovať kávu priamo z pražiarní alebo z prevádzok, kde takúto kávu pripravujú. Takéto prevádzky majú vždy balíčky aj pre domácich kávomilcov.
Ale, ked chcete ísť na “total recall” istotu – v OOZI tam Vám určite radi POORADIA (smiech).
PSSST:
majú tam všetky druhy výberových káv od pražiarne GORIFFEE, fakt keď ju neoochutnáš, ako keby si ani nežil !!!